AINEKSET:
1 pkt Riitan Herkku Pinaattiräiskäleitä
2 kananmunaa
½ purjoa
1 keltainen paprika
1 lehtisalaatti
½ tuorekurkkua
2 keitettyä perunaa
1 maustekurkku
200 g tonnikalaa vedessä
Kastike:
1 prk kermaviiliä
½ dl ruohosipulia
½ sitruuna
pippurirouhetta
suolaa
VALMISTUS:
Keitä kananmunat kypsiksi n. 8 min ja jäähdytä kylmällä vedellä.
Pese purjo, paprika, lehtisalaatti ja kurkku.
Revi lehtisalaatti käsin kulhoon ja paloittele sekaan perunat, kananmunat ja maustekurkku sekä muut vihannekset.
Valuta vesi pois tonnikalasta ja lisää käsin murentamalla muiden ainesten joukkoon.
Paloittele Pinaattiräiskäleet n. 1,5 cm x 1,5 cm paloiksi ja lisää salattiin.
Valmista kastike: Kaada kermaviili kulhoon ja hienonna joukkoon ruohosipuli.
Purista mukaan puolikkaan sitruunan mehu ja mausta pippurilla sekä suolalla.
Sekoita ainekset keskenään ja kaada salaattiin.
Sekoita kulhossa olevat ainekset hyvin keskenään ja tarjoile.