AINEKSET:
Pohja:
6 leipäviipaletta esim. ruissekaleipää
1/2 dl maitoa
50 g voita sulatettuna
Täyte:
2 dl kermaa
2 pkt Riitan Herkku Hoikkis-herajuustoa (400 g)
350 g palvikinkkua (1/3 pakkauksesta koristeluun)
1 keltainen paprika
2 maustekurkkua
5 liivatetta
0,5 dl vettä
ripaus mustapippuria ja yrttisuolaa
Koristeluun esim. salaatinlehtiä, persiljaa,
tomaattia, juustoa…
VALMISTUS:
Leikkaa leipäviipaleista palat irtopohjavuoan (halk. n.19 cm) pohjan mukaisesti.
Sekoita sulatettu voi ja maito ja kostuta sillä leipien pinta.
Leikkaa paprika, maustekurkku ja palvikinkku pieniksi kuutioiksi.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen Hoikkis.
Lisää seokseen varovasti paprika-, maustekurkku- ja palvikinkkukuutiot ja mausteet.
Kuumenna vesi kattilassa ja purista siihen liivatteet. Sekoita hyvin, jotta liivate liukenee. Anna jäähtyä hetki.
Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita hyvin, jotta liivate ei jää paakuiksi.
Levitä täyte tasaisesti leipäviipaleiden päälle. Hyydytä kylmässä useampi tunti. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja koristele.