Jauhelihalla ja mozzarellalla täytetyt kesäkurpitsaveneet
2 keskikoista kesäkurpitsaa
200 g sika-nauta jauhelihaa
125 g Riitan Herkun mozzarellaa
4 keskikoista herkkusientä
sipuli
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
kuivattua timjamia
Halkaise huuhdotut kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Koverra kurpitsoista sisus lusikalla täytettä varten. Kuutioi poistettu sisus.
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha. Lisää jauhelihan joukkoon hienonnettu sipuli, viipaloidut herkkusienet sekä kesäkurpitsan sisus. Raasta mozzarella.
Tee foliosta pitkulaiset tiiviit kupit ja nosta kurpitsat kuppeihin. Täytä kesäkurpitsat jauhelihatäytteellä ja ripottele mozzarellaraaste päälle.
Paista grillissä kunnes kesäkurpitsa pehmenee ja mozzarella sulaa.
Voit paistaa kurpitsaveneet myös uunissa vuoassa, 225°c noin 15 min.