250 g (10 viipaletta) Riitan Herkun mozzarellaa
2 dl korppujauhoja
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
2 kananmuna
n. 5 dl rypsiöljyä uppopaistamiseen
Ohje:
Leikkaa mozzarella sentin paksuisiksi viipaleiksi. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa haarukalla rakenne rikki.
Sekoita korppujauhoihin suola ja paprikajauhe.
Pyörittele mozzarellaviipaleet huolellisesti ensin kanamunassa ja sitten korppujauhoissa.
Lämmitä öljy kattilassa 180 asteiseksi. Käytä apuna lämpömittaria ja valvo öljykattilaa koko ajan. Pidä viipaleita kuumassa öljyssä 1-2 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.
Laita valmiit mozzarellaviipaleet talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.
Tarjoile salsakastikkeen kanssa.
Vinkki: voit vaihtaa korppujauhojen tilalle esim. hienoksi murskattuja ruissipsejä