16 pullaa
AINEKSET:
5dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 ¾ dl polentasuurimoita
suolaa
Täyte:
125g Riitan Herkun mozzarella-juustoa
1 sitruunan raastettu kuori
mustapippuria myllystä
Leivittämiseen:
1dl polentasuurimoita
Friteeraukseen:
1l rypsiöljyä
VALMISTUS:
Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa ja lisää polenta.
Hauduta miedolla lämmöllä sekoittaen 7-8 minuuttia, kunnes polenta sakenee.
Mausta suolalla ja tarkista maku.
Anna seistä rauhassa ja jäähtyä kokonaan.
Leikkaa mozzarella-juusto ja jaa taikina 16 palaan.
Litistä taikinapala kädessä, lisää mozzarella, vähän sitruunankuorta ja mustapippuria keskelle.
Purista polenta täytteen ympärille ja pyöritä sileäksi palloksi. Huom. On tärkeää, että polentakuori sulkee täytteen kokonaan sisälleen.
Kuumenna öljy 160 – 170 °C:een kattilassa.
Leivitä pyörykät polentasuurimoissa, kunnes ne ovat kokonaan peittyneet.
Friteeraa pullia noin 4 minuuttia, vähintään kahdessa erässä, jotta öljy ei pääse jäähtymään.
Nosta pyörykät kaksinkertaiselle talouspaperille valumaan.
Mausta tarvittaessa suolalla.
Tarjoile heti esimerkiksi tuoreiden mansikoiden kanssa.
Viinisuositus:
Lautaro Sauvignon Blanc chileläinen valkoviini